Meny Stäng

Kungsgatan 48, 1 tr 
SE-111 35 Stockholm

info@partsradet.se
+46 (0) 730-72 55 18

Org.nummer 802400-2480
BG 5914-9419

Följ oss på Facebook och LinkedIn

Arbetsmiljö hemma

Hur kan man få till en välfungerande arbetsmiljö när man arbetar hemifrån? Och vad säger lagen? Är det normalt att känna oro inför nya rutiner? Partsrådet har tagit fram ett nytt verktyg bestående av filmer och quiz om arbetsmiljö i hemmet.

Calle Rosengren om att jobba hemma 

Calle Rosengren, forskare i digitalisering och arbetsmiljö vid Lunds universitet, tipsar om välfungerande rutiner när många i och med covid-19 har blivit tvingade att arbeta hemma. Hur skiljer man arbete från fritid när man arbetar hemifrån – och tvingas dela arbetsmiljö med sin partner och sina barn?


Tillbaka på jobbet efter corona

Efter en vår med påtvingat arbete hemifrån längtar många tillbaka till arbetsplatsen. Men vad blir det ”nya normala” när vi väl är tillbaka på jobbet? Åsa Kadowaki, leg läkare specialiserad på psykiatri, pratar om oro som kan uppstå i samband med nya rutiner. Chefer och skyddsombud från olika myndigheter berättar om hur de känner inför att komma tillbaka till jobbet.

 

Quiz 

Vilka lagar och regler gäller för arbetsmiljön när man jobbar hemma? Testa dina kunskaper i vårt quiz som du hittar HÄR!